Naruto Rasengan

31 augusti

Idag så vaknade jag runt 11, somnade jue runt typ kanske.... 2 - 3 på natten då jag låg och läste innan jag somnade - Läser boken "Fallen ängel", den är sjuuukt bra^^
 
När jag ätit frukost så åkte jag med mamma, min moster oh hennes Sambo till något hus i Åkersberga, min moster oh sambon ska försöka flytta typ...
 
Sedan åt jag oh mamma på donkén innan vi drog mot gillinge där jag skulle få köra hem. Vi körde då från Gillinge mot brottby och genom Ekskogen, i ekskogen stannade vi hos Linda där jag hälsade på henne. Där fick jag smaka på hennes gooooooda kyckling, hon äger på att krydda kyckling asså x)
Sedan fortsatte jag och mamma våran färd genom ekskogen hem till Vallentuna/Rickeby...
 
När vi kom i en sväng innan Frösunda:

Jag körde typ 50 innan en kurva oh på andra i motsatta körfältet vid sidan gick en kvinna med sin hund.. Jag bromsade in oh Sedan helt plötsligt kom en blå bil i kurvan jätte snabbt.. Jag trodde allvarligt att jag skulle köra ihjäl mig oh mamma.. Fick lite hjärtklappning oh blev kallsvettig men höll mig på min sida oh bara körde vidare.. :)
 
 En bild från 9:an då jag lekte med Lindas "hårsnöre" eller vad
det nu kallas.. Linda vet jag inte vad hon gör x)
 
// Tack & Hejj


Första ridpasset på Solna

 28/8-14

Vi fick hoppa upp och sedan börja skritta på fyrkantspåret på helt långa tyglar, känna på hästarnas tempo och deras steglängd. Jag tror vi gjorde detta fär att lära känna hästarna.
Vi tog tyglarna och började känna på dem, hur dem är i handen och om man måste hålla på något speciellt sätt. Vi fick träna sitsen i skritt och känna att vi sitter rakt upp och ned.
 
Vi red sedan på volterna och fyrkanten i trav och kände på tempot där också, sedan vände vi snett igenom från två håll och byte varv.
När vi hade travat ett tag srittade vi en stund på lång tygel och Lollo (som jag red för i det stora ridhuset) gick runt och pratade med alla, frågade hur det kändes osv.
 
När vi hade skrittat ett tag så tog vi tyglarna och gick in på volterna, A & C, vi kom fram i trav och jobbade dem under nedsittning, sedan skulle vi fatta galopp och om vi kom för nära så skule vi bryta av och fixa lucka - sedan skulle vi jobba fattningar om och om igen tills de kändes ok och att vi rullade in i galoppen istället för att ramla in i den.
 
Det jag tyckte gick bra var arbetet i skritt och trav, han va lyhörd och tog hjälperna jättebra.
Det jag tyckte gick dåligt/lite sämre var att han inte fattade galopp, han tog inte hjälperna för galoppen... Han gick emot osv. Men när han väl fattat galopp var han jätte fin. =)
 
Det jag känner att jag måste/vill förbättra är mina galoppfattningar och att vara mer bestämd vid ridning, visa vad jag vill liksom, inte låta hästen köra med en liksom.

Hästen jag red heter Dumle, en skimmel född 2000, jätte söööt^^
 
 
 

Måndags..

Idag den 25 Augusti har jag och Joel varit tillsammans i 4 månader, varav vi har känt varandra i 5 månader.. Det här går snabbt, lul x)

Han är den underbaraste och bästa brooo som jag någonsin träffat - han får mig att orka finnas kvar, trots många omomen.. Han är finast i världen och han finns alltid till hands, närsomhelst på dygnet! <3

Igår har köpt jag ett nytt iphoneskal och nya iPhone 5 hörlurar, den coola och sköna modellen.. Skalet har AIK märket oh hörlurarna är orangefärgade, har dock ingen bild på dem.. Aye!

I fredags var jag nere vid Vallentuna sjön oh kollade på solnedgången..^^ (några få bilder..







Tisdagsträningens outfit..




Yesterday & Tonight

Igår såe va jag i plugget, 3:dje dagen. Jag började kl. 10 på Gärdet, jag kom dit runt 9.40 typ.. Vi var på Gärdet nära Karlaplan oh spelade Brännboll... Det var skitkul, har lärt känna folk jag inte visste jag kände innan just brännbollen. Skit kul.. Jag lär känna *bros* lättare när man kör lekar oh typ aktiviteter med klassen/skolan. =D

Jag slutade runt 13 såe hade inget att göra dåe Joel fortfarande gick i plugget, han slutade 15, fett sent asså... Så jag åkte hem oh chillade i soffan fram tills AnnCarro kom te mig oh ah.. Vi åkte oh köpte chips innan vi åkte till pizzeria ilforno där vi köpte kebabtallrik utan lök.. Maten tog vi med ned till Vallentuna sjön där vi satt oh åt det oh snackade skit & allvar typ..

Nu är jag med Emma & AnnCarro, vi ska typ precis sova.. Typ haha lul x)

Berättar mer om skolan i senare inlägg..




//Janaa

Veckans Ponny...

Kummin

Valack

f. 2008

Imp. Polen

C-ponny

Kummin är en fin isabellfärgad ungponny som handplockats av Hamilton till ridskolans verksamhet. Han är snäll och fin att rida och verkar vara en lovande ridskoleponny på alla sätt och vis. Jätteduktig på dressyr! Han går just nu bara enstaka lektioner och utbildas fortfarande av ridskolans personal men kommer successivt att sättas in i verksamheten.

 

Kummin vann Ridskolecup finalen i dressyr 2013.

Kummin blev även Klubbmästare i dressyr 2013 för lektionsponny.


Blixtar,hästar & planer

Imorse runt kanske 5-tiden så blixtrade och åskade det sjukt mycket.. Jag satt i fönstret och försökte ta en bild på någon blixt, tycks?


Fick dock bara en bild, orkade inte sitta oh hänga i fönstret så mycket längre.. 

Dagens planer; Jag vet inte riktigt vAd jag ska göra idag, funderade på att ta en ridtur.. Men efter igår då Fanny var dryg och försökte vända hemåt flera gånger med Linda så vet jag inte.. Jag kanske bara ska jobba henne från marken, försöka få henne att sänka sig och in i handen. Hon har varit jätte svår på det sättet förut, så jag vet inte riktigt om jag orkar hålla på med henne om hon ska dumma sig.. Men ska iaf. Till hagen och hänga där - med eller utan Linda. 

Gårdagen; Igår var Frisse jätte mysig att pyssla om, han stod och sov nästan hela tiden. Så gosigt^^


Sämst någonsin..

Har varit sketdålig på att blogga på senaste tiden.. Har varit på bilresa i tre veckor...Jag oh pappa åkte på äventyr i Danmark oh sen träffade vi mamma oh Dennis.. I München, Tyskland. Sen fortsatte vi ned genom Tyskland till Österriket och runt upp tillbaka till Sverige. På hemvägen stannade jag hos min kusin i Göteborg från fredag - måndag förmiddag.. 

Igår red Mattias för första gången, han va skitduktig!!! =D
Tom. Travade lite...sen efter han ridit gick Jag, Linda och Mattias hem till Linda... x)




RSS 2.0